ZZ Leiden-aanvoerder Roeland Schaftenaar met de supercup. (Foto's: Chris de Waard)

ZZ Leiden vernedert Heroes Den Bosch en wint Supercup

Eigenlijk was de strijd om de Supercup die woensdagavond werd gevoerd in sportcomplex 1574 geen moment echt spannend. Heroes Den Bosch moest vanaf de eerste minuut in ZZ Leiden de sterkere partij erkennen. Na een stand van 51-16 bij rust, stond er na het vierde kwart 87-58 in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord.

Onder leiding van de nieuwe aanvoerder Roeland Schaftenaar kwam Leiden eigenlijk geen moment in de problemen. “Ik geloof niet dat ik het ooit zo extreem heb meegemaakt”, zei Schaftenaar na afloop over de wedstrijd. “Maar het is altijd fijn om het seizoen goed te beginnen. En nu is dat extra leuk voor alle jongens die nieuw in het team zijn.”

 

Chris de Waard zag de wedstrijd en sprak na afloop met de nieuwe aanvoerder Roeland Schaftenaar, speaker Martin Hooymans en ZZ Leiden-voorzitter Marcel Verburg.

Clinics
In de rust vond nog een bijzonder tekenmoment plaats. Nu eens niet met een nieuwe speler of sponsor, maar met een scholenkoepel. ZZ Leiden verzorgt in samenwerking met Fun4All STAR-clinics aan op de basis- en middelbare scholen van SCOL. De afkorting STAR staat voor sportiviteit, teamwork, acceptatie en respect.

De training draait om plezier in bewegen en om gedragsvaardigheden, zoals samenwerken, luisteren naar elkaar, omgangsvormen en accepteren dat mensen van elkaar verschillen. Allemaal vaardigheden die SCOL-scholen ondersteunen bij het realiseren van onderwijskundige doelstellingen. Het gaat per jaar om 169 groepen en dat betekent ongeveer 4.000 leerlingen. De samenwerking was er al een aantal jaren, maar wordt nu verlengd en bovendien uitgebreid naar alle 22 scholen die onder het SCOL-bestuur vallen.

Advertentie

Leiden Link in Bio Onderwijs Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×