Diego Ouwerkerk (Foto: Maarten Mulder).

Diego Ouwerkerk maakt podcasts met bekende Leidse sporters: "Ik hoop luisteraars te motiveren"

Binnenkort kun je via Sleutelstad.nl de nieuwste afleveringen van de podcastserie ‘Diego ontdekt’ bekijken. In deze serie praat de Leidse maker Diego Ouwerkerk met sporters uit de regio over hun verhaal, over actualiteiten en natuurlijk over sport zelf.

Diego heeft een verleden bij Sport071 als presentator, maar kon dat uiteindelijk niet meer combineren met zijn gezin en andere werkzaamheden als full-time personal trainer én als podcastmaker. “Ik ben daar drie jaar geleden mee begonnen in coronatijd. Ik had niks om handen en vind het heerlijk over sport te praten. Wat is er dan mooier om sporters uit de regio uit de nodigen en dat te doen?”

In zijn podcast Diego ontdekt heeft hij al vele bekende sporters uit Leiden en daarbuiten te gast gehad, zoals oud-voetballers Jeffrey van As en Sonny Silooy, basketballers Worthy de Jong en Marijn Ververs en oud-roeister Femke Dekker. “Ik probeer vanuit hun verhalen luisteraars te motiveren om meer met sport te doen. Dat kan maatschappelijk zijn of gewoon meer bewegen, conditie opbouwen. Ik hoop mensen zo te inspireren.”

 

Intussen heeft Diego meer dan 120 podcasts gemaakt. Naast Diego ontdekt praat Ouwerkerk met vaste gasten Patrick Heijmans, Henk Buijn en Gerard van den Berg regelmatig over sportactualiteiten in ‘Leiden Inside’, en maakt hij een podcastserie over ZZ Leiden.

Binnenkort verschijnt de nieuwste aflevering van Leiden Inside met oud-roeier Ronald Florijn, Remco Mentink van Leidenamateurvoetbal en schaatster Angel Daleman. De opnames zijn op 22 september.

De vorige aflevering van Leiden Inside kun je hieronder bekijken.

Sport071 is het wekelijkse sportprogramma van Sleutelstad. Het wordt elke maandagavond live uitgezonden tussen 19.00 en 21.00 uur vanuit de studio aan de Middelstegracht in Leiden. Het programma is dan te horen en zien via www.sleutelstad.tv, maar ook te beluisteren via de playknop op deze website of een van de vele radio-app’s voor de mobiele telefoon. Het programma is na afloop terug te luisteren via www.sleutelstad.nl/uitzending-gemist.

 

 

Advertentie

Leiden Sport diego ontdekt

Meer in dossier diego ontdekt

Meer in dossier diego ontdekt


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×