Vivienne Aerts en Ted Steinebach aan het werk. (Foto: PR)

Smakelijke show tijdens Nacht van Ontdekkingen

De show ‘Vervool’, afgelopen zaterdag in Hortus tijdens de Nacht van Ontdekkingen, was niet alleen een muzikale beleving maar zeker ook een ‘smakelijk’ show. Tijdens het optreden van zangeres en muzikante Vivienne Aerts en harpiste Tara Minton zorgde patissier Ted Steinebach voor diverse dessertgerechten.

Aerts, zangeres, muzikante, componist, dirigent, producer en professor aan het muziekinstituut Berklee in Boston, heeft al vele jaren geleden Leiden achter zich gelaten om zich in New York te vestigen. Daar woont en werkt ze samen met haar man Ted Steinebach. Steinebach is, na een carrière als professioneel toetjesmaker bij het toprestaurant ‘Eleven Madison Park’, inmiddels voor zichzelf begonnen en werkt momenteel onder andere aan een kookboek over toetjes en vuur.

Aerts en Steinebach waren, samen met de in Londen woonachtige Australische harpiste Tara Minton, voorafgaand aan de show in Hortus te gast bij het Sleutelstadprogramma Cultuur071. Daar vertelden ze over hun leven en werk in Amerika.

Vivienne Aerts en Tara Minton. (Foto: PR)

Professor
Aerts vertrok in 2012 vanuit Leiden naar Boston om te studeren aan het bekende muziekinstituut Berklee. Aerts: “Ik wilde na mijn muziekstudie in Nederland me verder ontwikkelen. Ik heb toen voor Berklee gekozen, omdat dit naar mij mening een van de allerbeste conservatoria ter wereld is voor wat betreft jazz en niet klassieke muziek. Na afronding van mijn opleiding ben aan Berklee verbonden gebleven en ben daar nu muziekdocente, dat heel cool ‘professor’ heet.”

Schilderij
In de show van zaterdagavond verzorgden Aerts en Minton de zang en muziek en creëerde Steinebach een ‘schilderij’ van chocolade, cakejes en eetbare bloemen. De handelingen die hij daarbij verrichtte werden door Aerts en Minton vertaald in muziek, die soms uit ondefinieerbare elektronische klanken bestond. Het publiek, dat het schilderij vervolgens mocht opeten, was van mening dat de gerechtjes voortreffelijk smaakten.

Cultuur071 is het cultuurprogramma van Sleutelstad. Het wordt wekelijks op zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur live uitgezonden vanuit de studio aan de Middelstegracht in Leiden en is dan te horen en zien via www.sleutelstad.tv. Het programma is na afloop terug te luisteren via www.sleutelstad.nl/uitzending-gemist.

Advertentie

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×