Zo waarlijk helpe mij god almachtig. Met die woorden aanvaardde Peter Heijkoop donderdagavond het burgermeesterschap van Leiden. (Foto: Chris de Waard)

Peter Heijkoop begonnen als nieuwe burgemeester van Leiden

Het is een bijzonder trio. Peter Heijkoop, Peter van der Velden en Wouter Kolff. De eerste is sinds gisteravond officieel burgemeester van Leiden en daarmee wethouder-af in Dordrecht.

De tweede Peter, eigenlijk onze eerste in Leiden, zwaaide op datzelfde moment af als burgemeester van Leiden en is meteen vandaag al begonnen aan een nieuwe klus. Waarnemend burgemeester van… Dordrecht. Hij werd vanmorgen om 10.00 uur beëdigd door de nieuwe commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Dat is Wouter Kolff die tot voor kort burgemeester van Dordrecht was en nu dus zijn eigen opvolger inzwoor.

Peter Heijkoop is vandaag aan zijn eerste echte werkdag als burgemeester begonnen. Hoe die is verlopen vertelt hij vanmiddag om 17.00 uur in ons dagelijkse actualiteitenprogramma Nieuws071. Meekijken en luisteren kan onder andere via www.sleutelstad.tv.

(Foto’s: Provincie Zuid-Holland)

Peter van der Velden is de komende tijd dus opnieuw burgemeester in Dordrecht, een functie die hij in 2017 ook al enige tijd bekleedde. Hij blijft aan tot er een nieuwe vaste burgemeester is gevonden. “Na drie weken heeft Gemeente Dordrecht weer een burgemeester. Een oude bekende voor de stad. Het was me een grote eer om vanmorgen Peter van der Velden te beëdigen als waarnemend burgemeester. Ik wens Dordt, de Dordtenaren én Peter veel succes en plezier de komende maanden”, aldus Kolff vanmorgen bij de bescheiden plechtigheid in het Provinciehuis in Den Haag.

Advertentie

Leiden Link in Bio Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×