Esmee van Marwijk in actie. (Archieffoto: Sleutelstad/Gerry van Bakel)

Scylla roemloos ten onder tegen SKF in Veenendaal: 0-7

Het ijzersterke SKF  liet de vrouwen van Scylla alle hoeken van de tafeltennistafel zien. Slechts vijf games wist Scylla te veroveren. Het was geen onverwachte nederlaag. Maar leuk is anders en een domper na de fraaie thuiszege een week eerder op Westa (6-1).

SKF trad aan in de sterkste opstelling, met Melanie Bierdrager, Carla Nouwen en Xijin Zheng. Drie speelsters die in de top 15 van de NTTB-ranglijst staan. Bij Scylla is Esmee van Marwijk op plek 17 de hoogst geklasseerde speelster.
Van Marwijk liet in de ongelijke krachtmeting zien het dichtst in de buurt te zitten van de Veenendaalse vrouwen.

Tafeltennisles
Tegen Bierdrager won Van Marwijk nog wel de openingsgame met 8-11, maar daarna bleek Bierdrager in iedere game simpelweg net iets beter (11-8, 11-9 en 12-10). Na de pauze kreeg Van Marwijk van SKF-talent Zheng in de eerste game tafeltennisles (11-4). Van MArwijk herstelde zich enigszins en maakte iedere game heel spannend (9-11, 11-9 en 11-9). Het spel van Van Marwijk was eigenlijk beter dan vorige week, maar tegen een topploeg als SKF nog niet voldoende voor winst.

Marie Depuydt speelde namens Scylla haar eerste wedstrijd van het seizoen en kwam er in de openingspartij tegen Zheng nauwelijks aan te pas (3-0). Tegen de zeer ervaren Nouwen pakte Depuydt wel knap nog de derde game. Fang Ning Chen Chen speelde voorlopig haar laatste wedstrijd voor Scylla. Zij is verhuisd naar Madrid en zal wellicht later dit seizoen nog één keer in actie komen. Chen Chen was niet helemaal fit. Anders was ze echter waarschijnlijk ook niet opgewassen geweest tegen Bierdrager en Nouwen, al wist ze tegen allebei nog wel een game te pakken. Fang Ning liet de dubbel over aan Van Marwijk en Depuydt, maar daarin was SKF ook een maatje te groot (3-0).

Breda
Zondag 29 september reist Scylla af naar Breda voor het treffen met Belcrum. Bij de jonge Brabantse ploeg is ex-Scyllaan Marlotte Staps (overgekomen van SKF) de sterke routinier, dus dat gaat zeker niet gemakkelijk worden. In Noord-Brabant hebben de Leidse vrouwen wel de mogelijkheid om de nare smaak weg te spoelen van de zware nederlaag bij SKF.

Advertentie

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×