Beelden van de Topaz Cup (Foto's: Maarten Mulder).

Internationale toppers en regionale jeugd actief op Leids karatetoernooi

Zondag vond in Sportcomplex 1574 de derde editie van de Topaz Cup plaats. Karateka’s uit acht verschil-lende landen konden zich in verschillende leeftijds-, gewichts- en gevechtsklassen tegen elkaar meten. Ook was er inbreng vanuit de regio.

Organisator Babak Goudarzi heeft al een aantal jaar grote plannen: binnen afzienbare tijd moet er een karatekampioen uit Leiden komen. De Iraanse oud-wereldkampioen in de kumite, de gevecht variant van karate, wil daarom karateka’s uit de regio een mooi podium bieden met een internationaal toernooi als de Topaz Cup. “We hadden in elke jeugdcategorie twee Leidse deelnemers. We moeten nog groeien, maar we hebben nog tijd om de kinderen ervaring te laten opdoen”, denkt Goudarzi.

Goud
Eén van die Leidse deelnemers was Sandrijn, die voor de tweede keer meedeed aan de Topaz Cup. En met succes: “Ik heb een zilveren en een bronzen medaille gehaald. Het was leuk, volgend jaar doe ik zeker weer mee.” Sandrijn kon zich intussen laten inspireren door de oudere Gerson, die volgende maand op het jeugd-WK in Venetië Curaçao vertegenwoordigt. Gerson won twee gouden plakken en geniet van de sport: “Ik doe het met plezier en het maakt mijn hoofd leeg. Je bent gewoon lekker aan het sporten. Ik ga volgende maand voor goud. Als ik daar niet aan denk, wordt het niks, dus het moet”, lacht hij.

Sleutelstad-verslaggever Maarten Mulder ging naar de Topaz Cup en maakte bovenstaande reportage.

 

Advertentie

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×