Jeroen Fakkeldij over derde editie Swim-Run in Leiderdorp. (Foto: Gerry van Bakel)

Swim-Run: eilandhoppen in de Munnikenpolder

Even hardlopen, stukje zwemmen, weer hardlopen en weer zwemmen. En dat zes keer achter elkaar. Alsof je in je eentje een estafette doet. Er zijn twee regels: zwemmen moet met badmuts op en hardlopen met schoenen aan. Zondag 29 september staat de derde editie van de Swim-Run op het programma in de Leiderdorpse polder.

Jeroen Fakkeldij van de triatlontak van ZVL-1886 keek het kunstje af in Zweden. “Daar gaan ze echt van eiland naar eiland en is het ook een veel langere afstand. Wij hebben een korte afstand van zeven kilometer of de bijna dubbele afstand van dertien kilometer. We verwachten dat de snellere deelnemers die korte afstand makkelijk in een uur doen.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Jeroen Fakkeldij van ZVL-1886/triatlon over derde editie Swim-Run.

“Wie nog nooit zoiets heeft gedaan, kan toch wel een poging wagen”, vindt Fakkeldij. “Ik zou dan wel kiezen voor de korte afstand. Het lijkt niet veel, maar je wordt er behoorlijk moe van. Omdat je met hardlopen schoenen moet dragen, zwem je daar ook mee. Lichte schoenen is dan wel handig. Sommige atleten boren gaten in hun zolen om het water er sneller uit te laten lopen.”

Extra hulpmiddelen zoals een soort peddel die je in de hand houdt, mag ook. “Je moet wel bedenken dat je dat ook tijdens het hardlopen mee moet nemen. Want je komt niet op dezelfde plek uit het water waar je er bent ingegaan. Je maakt een rondje. Toeschouwers kunnen het best komen kijken bij de start en van daaruit kun je dan ook de polder inlopen en zie je mensen op diverse plekken in het water springen.”

Badmuts
De start is zondag 29 september om 9.30 uur bij de skeelerbaan van IJsvereniging Leiderdorp. Inschrijven kan via de website. De kosten zijn 25,00 euro voor de korte afstand en 30,00 euro voor de langere afstand. Een felgekleurde badmuts krijg je van de organisatie. “Die moet je ook dragen, want anders ben je niet zichtbaar voor het varend verkeer. Je mag hem na afloop houden.”

Advertentie

Leiden Leiderdorp Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×