Kimberly Brago (ZZ Leiden Dames1) geeft basketbalclinic op Eerste Leidse Schoolvereniging. (Foto's: Gerry van Bakel)

Basketbalclinic op de ELS: 'Basketbal is leuk dus kom kijken bij de vrouwen van ZZ Leiden'

Dribbelen met links en rechts, de bal doorspelen met een stuit of rechtstreeks, of hoe voorkom je dat je tegenstander de bal kan afpakken. Op de Eerste Leidse Schoolvereniging kregen de leerlingen op maandagochtend een bijzondere gymles. Een basketbalclinic door ZZ Leiden Basketball Dames1.

Coach Richard den Os, speelster Kimberly Brago en bestuurslid Henny Rietkerk van ZZ Leiden Basketball Dames1 liet de klassen kennismaken met de basisbeginselen van het basketbal. Niet zozeer om nieuwe leden te werven voor de Leidse basketbalvereniging, maar om het vrouwenteam wat meer bekendheid te geven.

Kimberly Brago (22 jaar) deed als tienjarig meisje ook een keer mee aan een clinic basketbal. Ze vond het zo leuk dat ze is gaan basketballen. “Nu speel ik voor ZZ Leiden in de Eredivisie. Het lesgeven was even spannend, maar wel heel leuk en gezellig met al de kinderen. Ik probeer ze vooral te laten ervaren hoe leuk basketballen is en dat het gaat om samenwerken.”

Talenten
Richard den Os wil kinderen vooral het plezier in basketbal laten beleven. “Het is niet zo dat ik meteen telefoonnummers op ga schrijven. Er lopen best veel talentvolle kinderen rond, maar die zitten vaak al op een andere sport. Ik heb al eerder clinics gegeven en soms zie je wel kinderen later een keer op de club verschijnen.”

“Er is nog veel ongelijkheid tussen mannen en vrouwen bij het basketbal en dat wil ik graag veranderen”, zegt Rietkerk, voorzitter van de stichting EVL die het vrouwenteam onder haar hoede heeft. “Wij willen vrouwenbasketbal meer bekendheid geven. Zondag 29 september is de eerste thuiswedstrijd. We gaan ook een heleboel teams presenteren. De toegang is gratis dus kom allemaal kijken.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Kimberly Brago, Richard den Os en Henny Rietkerk over ZZ Leiden Basketball Dames1.

Advertentie

Leiden Onderwijs Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×