Mark van Egmond en Verena Post over kindermusical De Nieuwe Geuzen. (Foto: Gerry van Bakel)

Kindermusical De Nieuwe Geuzen biedt spanning en spektakel op Garenmarktplein

Sabotage op de kermis, kan de viering van Leidens Ontzet wel door gaan? Vier kinderen moeten samenwerken om het Feest der Feesten te redden. De musical ‘De Nieuwe Geuzen‘ neemt je mee op avontuur in het verhaal van 3 oktober. Donderdag 26 september is de première op het Garenmarktplein.

Mark van Egmond schreef samen met Lisanne Brouwer het kinderboek De Nieuwe Geuzen speciaal voor 450 jaar Leidens Ontzet. Vervolgens heeft Willem ten Teije het script geschreven voor de musical. “Dat is een bewerking van het boek, met andere accenten omdat het een musical is”, zegt Van Egmond. “We wisten al tijdens het schrijven van het boek dat er ook een musical zou komen, dus die liedjes zijn toen ook meteen bedacht.”

Juf
“Het verhaal loopt door in de liedjes en die voegen ook echt iets toe aan het verhaal”, zegt Verena Postma die in de musical juf Marieke speelt. “Ik vind de combinatie zingen en acteren heel erg leuk. En het werken met kinderen ook. Dat had ik nog nooit gedaan. Maar inmiddels reageer ik ook als ik word aangesproken met juf, want op de repetities doen al die kinderen dat.”

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Mark van Egmond en Verena Postma over kindermusical De Nieuwe Geuzen.

Het verhaal gaat over vier kinderen: Sem, Fleur, Amine en hun nieuwe vriend Amir die allemaal in de klas van juf Marieke zitten. Aan Amir die net uit Syrie komt, leggen ze uit waar het 3 oktoberfeest over gaat. Als de kinderen daarna op de kermis gaan kijken, zien iets dat niet klopt. Van Egmond wil niet verklappen of het goed afloopt met de kermis en het 3 Octoberfeest in de musical. “Dan moet je zelf maar komen kijken.”

Tipje
De meeste liedjes in de musical zijn speciaal geschreven voor dit theaterstuk, maar een liedje uit de Minikoraal is er aan toegevoegd. “Peter van der Werf”, laat Van Egmond zich ‘ontvallen’. Postma, alias juf Marieke corrigeert hem snel: “Pieter, het is Pieter van der Werf.” Toch een tipje van de sluier opgelicht.

De voorstellingen worden gegeven in de openlucht op het Garenmarktplein. “De akoestiek is wel wat anders, als je buiten zingt”, zegt Postma. “Maar het plein is wel overdekt.” Regen zal de pret niet bederven. Een aantal voorstellingen zijn al wel uitverkocht, maar zaterdag 28 september zijn er nog wat kaarten beschikbaar. Toegang is gratis, maar je moet wel een kaartje hebben.

Meekijken
Donderdagavond maakt Sleutelstad in samenwerking met RTV Katwijk een live-registratie van de musical. En die is live te zien via RTV Katwijk, op Sleutelstad.tv en ook via het Youtube-kanaal van Sleutelstad. Daar is de musical ook achteraf terug te kijken.

Advertentie

Cultuur Leiden Leidens Ontzet Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×