(Foto: Chris de Waard)

Nog vier aanhoudingen in verband met overlijden Leidenaar

Nadat eerder in Spanje al een 22-jarige Nederlander was aangehouden in verband met de dood van een 38-jarige Leidenaar, zijn vandaag opnieuw vier aanhoudingen in deze zaak verricht. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het slachtoffer werd op donderdag 6 juni dood aangetroffen in zijn woning aan de Korte Langestraat. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

De politie kreeg die 6e juni omstreeks 19.30 uur een melding over het aantreffen van een overleden man in een woning aan de Korte Langestraat in Leiden. Omdat er aanwijzingen waren dat er sprake was van een misdrijf, startte onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Uit het onderzoek bleek later dat de man inderdaad door een misdrijf om het leven was gekomen.

Arrestatieteam
In de loop van het onderzoek kwamen er meerdere verdachten in beeld. Een van hen, een 22-jarige Nederlander, werd op 21 juni aangehouden in Spanje. Hij is inmiddels overgeleverd aan de Nederlandse autoriteiten en zit nog vast.

Vanmorgen vroeg zijn nog eens vier verdachten aangehouden. Het gaat om twee Leidenaars van 28 en 29 jaar, een 28-jarige man uit Leiderdorp en een 31-jarige Voorschotenaar. Die laatste werd door een arrestatieteam aangehouden. Na de aanhoudingen zijn doorzoekingen verricht in de woningen van de verdachten.

Volledige beperkingen
De verdachten zijn voor verhoor ingesloten en zitten in volledige beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Om die reden zijn de politie en het Openbaar Ministerie terughoudend met het delen van verdere inhoudelijke informatie over de zaak.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Moord Korte Langestraat


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×