Voorzitter Caspar Boendermaker van ZVL-1886 (links) ondertekent de samenwerking met het Willem-Alexander Kinderziekenhuis. (Foto: ZVL-1886)

ZVL-1886 zamelt komende jaren geld in voor Willem-Alexander Kinderziekenhuis

ZVL-1886 gaat samenwerken met het Willem-Alexander Kinderziekenhuis van het LUMC. De samenwerking betekent dat de Leidse zwem-, waterpolo- en triatlonvereniging zich de komende drie jaar inzet voor het ophalen van donaties voor WAKZ. ZVL-1886 streeft naar een jaarlijkse bijdrage van tien- tot vijftienduizend euro.

De zwemactie ‘Albert Spijker Memorial‘ op 27 december markeert de aftrap van de eerste geldinzamelingsactie onder deze nieuwe samenwerking.

ZVL-1886 is één van de grootste zwemsportverenigingen van Nederland. De vereniging combineert breedtesport met topsport en heeft bij haar oprichting de ambitie uitgesproken zich ook maatschappelijk in te zetten. De afgelopen vijf jaar heeft de vereniging zich ingezet voor Spieren voor Spieren.

Leden
Dit voorjaar hebben de leden van ZVL-1886 de gelegenheid gehad om een nieuw goed doel voor te stellen. Op basis van de inzendingen heeft het bestuur vier potentiële doelen geselecteerd waaruit de leden konden kiezen. De meerderheid van de leden koos ervoor om het Willem-Alexander Kinderziekenhuis te steunen.

“Ik ben er trots op dat onze leden de komende drie jaar een prachtig goed doel in Leiden willen steunen: het Willem-Alexander Kinderziekenhuis. In Leiden helpen we elkaar”, zegt voorzitter Caspar Boendermaker van ZVL-1886.

Grote waarde
De LUMC Vrienden Stichting beheert de ontvangen donaties voor het Willem-Alexander Kinderziekenhuis en alle opbrengsten komen volledig ten gunste van het kinderziekenhuis. Dr. Arno Roest, kindercardioloog en plaatsvervangend afdelingshoofd van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis, is ontzettend blij dat ZVL-1886 zich voor de komende drie jaar aan het kinderziekenhuis verbindt. “Deze steun is van grote waarde voor onze patiënten en hun families. De donaties worden besteed aan initiatieven die het verblijf van kinderen en hun ouders aangenamer maken, zoals speelgoed, prikcadeautjes, middelen voor de wachtkamer- en therapieruimten en kinderentertainment zoals muziek-aan-bed. ”

Advertentie

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×