(Beeld: Gemeente Oegstgeest)

Marcella Kemper stopt als raadslid VVD Oegstgeest

Het Oegstgeester raadslid Marcella Kemper heeft haar ontslag ingediend. Dit heeft ze de gemeenteraad donderdag laten weten. “Ik heb mij drie jaar met volle overtuiging ingezet”, aldus het VVD-raadslid. “Eerst als commissielid en later als raadslid. Maar door veranderingen in mijn privéleven kan ik dat niet langer.”

Kemper kwam bij de verkiezingen van 2022 in de raad. Naar eigen zeggen, werd ze vooral gemotiveerd om op te komen voor de kinderen in het dorp. “Ik wil dat die veilig naar school kunnen fietsen en dat we ze hier kunnen leren zwemmen.”

Noodzakelijk
Door privé-omstandigheden kan ze zich daar nu dus niet meer volledig op richten. “En daarom heb ik dit moeilijke maar noodzakelijke besluit genomen.” Kemper neemt in oktober afscheid van de gemeenteraad. Later wordt dan haar opvolger geïnstalleerd. Wie dat wordt is nog niet helemaal duidelijk.

Willem Wensing werd eerder gepasseerd als raadslid doordat Sven Spaargaren met voorkeursstemmen in de raad kwam. Na het vertrek van Spaargaren liet Wensing de zetel aan zich voorbij gaan en kreeg Edgard Creemers de zetel. Het is onduidelijk of Wensing de zetel dit keer opnieuw weigert. Mocht dat zo zijn, dan is Eric Bouw de eerstvolgende die de positie aangeboden krijgt.

Advertentie

Oegstgeest Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×