(Foto: Rob van Dullemen)

Olympische medaillewinnaars lopen mee met honderdste Taptoe

Drie Leidse olympische medaillewinnaars openen woensdagavond de Taptoe. Het gaat om roeiers Finn Florijn (goud), Stef Broenink (zilver) en Gert-Jan van Doorn (zilver). Na de openingshandeling lopen de medaillewinnaars voorin de parade mee door de stad.

De Taptoe start 2 oktober om 19.30 uur op de Kaasmarkt en wordt ook live uitgezonden door Sleutelstad en RTV Katwijk. Die uitzending begint om 19.00 uur.

Tijdens de Taptoe presenteren verenigingen en muziekkorpsen zich aan de stad. Zo’n 3.000 tot 4.000 deelnemers lopen een ronde door de binnenstad, waarbij 30.000 mensen langs de kant staan. De Taptoe wordt dit jaar voor de honderdste keer gelopen. Met deze editie dus extra aandacht voor de Leidse olympiërs.

De uitzending van de Taptoe is woensdagavond vanaf 19.00 uur te zien op Sleutelstad.tv, RTV Katwijk (Ziggo kanaal 41 en Odido kanaal 759) en www.youtube.com/Sleutelstad.

Bertram Wesselmans van de 3 October Vereeniging en Nancy Schoemgrens van Gymsport Leiden vertellen in Sport071 over de Taptoe. 

Advertentie

Leiden Link in Bio Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×