ZZ Leiden werd ruimschoots verslagen door Hubo Limburg United. (Foto's: Marja van Tilburg)

Huldiging olympische kampioenen 3x3 basketbal, maar geen overwinning ZZ Leiden

De succesvolle Nederlandse mannenploeg die in Parijs goud binnenhaalde bij het 3×3 basketbal, bestond voor driekwart uit basketballers met een Leids verleden. Vandaar een huldiging voor de olympische kampioenen in Sportcomplex 1574. Maar het huidige ZZ Leiden kon er zaterdagavond geen inspiratie uithalen voor een overwinning.

Hubo Limburg United uit het Belgische Hasselt is dit seizoen nog ongeslagen en dat gaf al aan dat het zeker geen gemakkelijke wedstrijd voor Zorg en Zekerheid Leiden zou worden. Maar waar Leiden vorige week nog in de buzzer de overwinning kon wegslepen, kwam het team van Doug Spradley er op zaterdag 5 oktober simpelweg niet aan te pas. In de eerste helft bleef de Leidse formatie nog goed in het spoor van Limburg United: 32-34.

In de pauze was er tijd voor een feestje om de prestaties van Jan van Driessen (spelend voor ZZ Leiden in de jaren 2014 tot 2017, Arvin Slagter (spelend voor Leiden van 2010 tot 2013), Mr. ZZ Leiden Worthy de Jong (die van 2010 tot 2022 voor ZZ Leiden uitkwam, met een jaartje in Frankrijk tussendoor) en Dimeo van der Horst, de enige niet-Leidenaar te vieren. Zij bezorgden Nederland deze zomer een gouden medaille op de Olympische Spelen in Parijs.

Na de pauze had Zorg en Zekerheid Leiden weinig in te brengen tegen de Belgische formatie en werd de eindstand 66-86. Wat aan Leidse zijde ook niet hielp, is dat aanvoerder Roeland Schaftenaar vlak voor de start van de wedstrijd ziek afhaakte. Aaron Cook werd topscoorder met twaalf punten die hij allemaal voor de rust maakte.

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 12 oktober tegen Okapi Aalst.

Advertentie

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×