Ervaar hoe het is om buiten te slapen op Wereld Dakloze Mensen Dag

Maatschappelijke opvang De Binnenvest organiseert op donderdag 10 oktober, Wereld Dakloze Mensen Dag, een avond en nacht waarbij mensen kunnen ervaren wat het betekent om dakloos te zijn. Op het programma staan een ervaringsparcours, een stadswandeling onder begeleiding van ervaringsdeskundigen en een ‘SleepOut’ waarbij men de nacht buiten doorbrengt.

Wereld Dakloze Mensen Dag is een dag om stil te staan bij de realiteit van dakloosheid en wat dit doet met de mensen die ermee te maken krijgen. Beleidsmakers, politici of mensen die gewoon benieuwd zijn naar wat je als buur of burger kunt doen, krijgen de kans om een nacht lang te ervaren hoe het is om geen thuis te hebben.

Deelnemers mogen een eigen slaapzak meenemen, maar er zijn ook zogenaamde Sheltersuits beschikbaar. Dit zijn water- en winddichte slaapjassen die je tot aan de voeten kunt dichtritsen, gemaakt van tentdoek en oude slaapzakken. Deze Sheltersuits houden je warm en droog tijdens de nacht. Extra informatie wordt na aanmelding toegestuurd.

Ook bij slecht weer gaat de SleepOut door. Want ook mensen zonder volwaardige huisvesting kunnen hun situatie niet aanpassen aan de weersomstandigheden. Wel is er de mogelijkheid om uit te wijken naar de winteropvang. Hier zijn basic slaapplekken ingericht.

Programma 10 oktober
19.00 uur: start ervaringsparcours
21.00 uur: stadswandeling onder begeleiding van ervaringsdeskundigen
23.00 uur: start avondprogramma en nacht
07.00 uur: afsluiting met gezamenlijk ontbijt

Wanneer: De nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 oktober
Waar: Het terrein van Nieuwe Energie, Papegaaisbolwerk 25, Leiden

Aanmelden
Opgeven kan met een mail naar info@debinnenvest.nl. Voor mensen die niet kunnen blijven slapen, is er de mogelijkheid om alleen het eerste deel van het programma (19.00-23.00 uur) mee te doen. Vermeld dit bij de aanmelding.

Huiskamer zonder dak
Overdag is er op het Stadhuisplein ook de hele dag aandacht voor dakloosheid. Daar wordt onder andere een ‘huiskamer zonder dak’ ingericht die dient als ontmoetingsplaats waar bezoekers kunnen meepraten over de wooncrisis.

Robbert Brouwer van Lumen vertelt in Nieuws071 over de verschillende acties op 10 oktober.

Advertentie

Leiden Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×