Ilse Koolhaas (links) en Iefke van Belkum-Nederend (rechts). (Foto: ZVL-1886)

Ex-international Ilse Koolhaas nieuwe ambassadeur voor waterpolo-project Girls Only

Girls Only is een project van ZVL-1886 dat een veilige en plezierige omgeving biedt waar jonge waterpolomeiden hun sport kunnen beoefenen. Belangrijk is dat alle meiden die willen deelnemen, dit ook kunnen doen, ongeacht hun niveau of ambities. Girls Only heeft nu een nieuwe ambassadeur: Ex-international Ilse Koolhaas

Het project richt zich niet op sportieve prestaties, maar vooral op het plezier in bewegen en het inzicht dat sport veel voor je kan betekenen. “We hopen dat door dit project de meiden veel langer blijven sporten dan gemiddeld, zoals blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Het liefst natuurlijk in het zwembad”, zegt Iefke van Belkum-Nederend, technisch directeur van ZVL-1886.

Op woensdag 25 september vond de feestelijke aftrap plaats van het nieuwe seizoen van Girls Only, een initiatief van ZVL-1886 speciaal voor meisjes geboren in 2011, 2012, 2013 en 2014. Maar liefst vijftig enthousiaste jonge waterpolosters kwamen samen om het nieuwe seizoen te starten, gevolgd door een gezellige pastamaaltijd om de teamspirit verder te versterken.

Een hoogtepunt van de kick-off was de aanwezigheid van ex-international Ilse Koolhaas, die het Girls Only project omarmt en aangekondigd werd als de nieuwe ambassadeur. Na de training nam Koolhaas uitgebreid de tijd om de meiden te leren kennen, haar indrukwekkende medailles te laten zien en hen te inspireren met verhalen over haar rijke carrière. “Het is geweldig om zoveel jonge meiden met passie voor waterpolo bij elkaar te zien. Dit project biedt hen de mogelijkheid om zich op een veilige en leuke manier te ontwikkelen en ik heb zin om daaraan bij te dragen”, aldus Koolhaas.

Ook dit seizoen bestaat het team uit een volledig vrouwelijke trainersstaf, iets waar de organisatie bijzonder trots op is. Daarnaast dragen veel van de oudere speelsters van ZVL-1886 hun steentje bij aan het project, wat bijdraagt aan de verbinding en betrokkenheid.

ZVL-1886 blijft zich inzetten om meisjes in de regio de kans te geven om samen te trainen, te groeien en plezier te hebben, met als doel hun liefde voor sport te versterken en hen te laten ervaren wat sporten voor hen kan betekenen op de lange termijn. Het project heeft nu deelneemsters van acht verschillende verenigingen uit de Bollenstreek: AZC Alphen a/d Rijn, BZ&PC Bodegraven, NZ&PC Noordwijk, ZPC Katwijk, ZPC Alkemade, ZV Sassenheim en daarnaast D’elft en ZVL-1886 Leiden.

Advertentie

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×