De nieuwbouw van de afdeling Spoedeisende Hulp van het LUMC wordt in gebruik genomen. (Foto/video: LUMC)

SEH verhuist terug naar hoofdgebouw van LUMC

Na een verbouwing van acht jaar verhuist de Spoedeisende Hulp woensdag terug van de huidige tijdelijke locatie naar de compleet vernieuwde locatie K2 in het hoofdgebouw van het LUMC.

De nieuwe SEH is met een oppervlakte van 3.600 vierkante meter bijna twee keer zo groot als voorheen en is voorzien van de nieuwste technieken. De nieuwe SEH telt twee acute kamers, een CT-ruimte, verschillende highcare- en lowcare-behandelkamers, twee gipskamers en twee kamers om de eerste opvang en stabilisatie van patiënten uit te voeren.

Daarnaast zijn er ruimtes voor röntgenonderzoek, echo’s, gynaecologie en observatie. Ook heeft de nieuwe SEH ruimtes voor slachtoffers van (seksueel) geweld en verschillende spreek-, onderzoeks-, oog-, kno- en familiekamers. “Met de nieuwe SEH sluiten we aan bij onze ambities met het LUMC: optimale en innovatieve patiëntenzorg, hoge patiënttevredenheid en minimale doorlooptijden”, aldus het ziekenhuis.

De interne verhuizing vindt plaats op 8 en 9 oktober. Tijdens deze verhuizing is de SEH deels dicht. Er worden dan in principe geen patiënten opgenomen. Zij worden naar de omliggende ziekenhuizen verwezen of gebracht. Voor zeer specifieke patiëntgroepen met academische acute zorg is de SEH nog wel open. De nieuwe locatie wordt op woensdag 9 oktober om 16.00 uur feestelijk geopend door de nieuwe burgemeester van Leiden Peter Heijkoop.

Advertentie

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×