De finish op vrijdag in Lisse. (Foto's: Tom Erents)

Derde editie Duin en Bollen Vierdaagse van start

In Hillegom is donderdag de derde editie van de Duin en Bollen Vierdaagse van start gegaan. Tot en met zondag wandelen zo’n 3.000 deelnemers in de omgeving van Lisse, Katwijk en Noordwijk. Het evenement is enkele jaren geleden in het leven geroepen om de Bollenstreek ook buiten het voorjaar op de kaart te zetten.

De organisatie van de vierdaagse is in handen van Tjeerd Scheffer, bekend van de Leiden Marathon. “We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt”, zegt Scheffer. “Elke dag centreert zich rondom één plaats met start en finish. De eerste dag begint in Hillegom, maar daarna moeten we alles naar de volgende plek – Lisse – verhuizen: hekken, vlaggenmasten, geluid, noem maar op. Het is bijna alsof je vier dagen op rij de marathon organiseert.”

Scheffer hoopt dat de Duin en Bollen Vierdaagse de komende jaren uit kan groeien tot een evenement waar meer dan 5.000 mensen aan meedoen. “Het is een ontzettend mooie streek met weidse velden, landgoederen en natuurlijk de kust”, vertelt Scheffer. “In de herfst is het helemaal goudkleurig. En in de centra van de dorpen is het hartstikke gezellig. Ik heb als Leienaar ontdekt dat het in de herfst leeft in de Bollenstreek.”

Organisator Tjeerd Scheffer over de Duin en Bollen Vierdaagse in Sport071.

Leiden Regio Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×