ZVL-1886 Da1 in actie tegen De Ham uit Krommenie in de eerste ronde bekercompetitie. (Foto's: Gerry van Bakel)

ZVL-1886 waterpolovrouwen boeken succes in eerste ronde bekercompetitie

Twee wedstrijden tegen De Ham stonden er op het programma van het eerste waterpoloteam in de bekercompetitie. Beide wedstrijden werden in het voordeel van de Leidse club beslist. Daarmee gaat ZVL-1886 waterpolo dames 1 door naar de tweede ronde. Wie daarin de tegenstander wordt, is nog niet bekend.

Zaterdag hadden de vrouwen van ZVL-1886 al overtuigend gewonnen van De Ham in Krommenie. Maar de returnwedstrijd in het eigen bad was geen kwestie van appeltje-eitje voor het team van coach Niels Joor die zijn debuut maakte als coach van dames 1 in een officiële wedstrijd.

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Niels Joor, coach van ZVL-1886 Da1, over winst eerste bekerronde tegen De Ham.

Het scoreverloop ging deels gelijk op of het was juist De Ham die een voorsprong pakte. Vooral in de tweede periode was de Noord-Hollandse aanval sneller en trefzekerder. Toch wist de Leidse keepster Janieke Oosting haar team een aantal keren goed te redden en ook Lizzy Terpstra was belangrijk in de verdediging en blokte keer op keer het schot van de speelsters van De Ham, ook in de man-meersituaties als een speelster twintig seconden naar de kant moet.

Blok
In de aanval van ZVL-1886 speelden Esmée Kraaibeek en Mathilde Voorvelt de belangrijkste rollen met respectievelijk vier en drie scores. Kraaibeek wist op een gegeven drie keer op rij te scoren, maar daarna hadden de speelsters van De Ham het spelletje door en onderschepten de bal vakkundig. Maar vaak was daar van het blok van verdedigster Terpstra of doelvrouw Oosting om het gevaar af te wenden.

In de vierde periode komt ZVL-1886 echt op dreef. Tess van der Meer vindt een gaatje in de korte hoek tussen De Ham-doelvrouw en de paal en scoort 11-9. Even later is het opnieuw Voorvelt die het doel weet te vinden net voordat de schotklok verloopt. Midvoor Tess Siezen ziet vervolgens haar poging een doelpunt achter haar rug om te maken net mislukken. De bal gaat een metertje naast. De Ham weet nog een keer te scoren en brengt de eindstand daarmee op 12-10.

Groeien
Coach Joor was na afloop tevreden over het spel van zijn team. “We zijn een jong team, nu is het belangrijk om te groeien, om goed te leren samenwerken. In de reguliere competitie zijn er drie teams die er duidelijk bovenuit steken: De Zaan, Donk en Polar Bears. Wij moeten dus vooral de wedstrijden tegen de teams die onder ons staan winnen. Komend weekend spelen we onze eerste competitiewedstrijd tegen De Zaan. We zeggen niet: we verliezen toch wel, we gaan gewoon spelen.”

Zondag 20 oktober speelt ZVL-1886 om 18.05 uur thuis tegen ZV De Zaan Da1.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×