(Foto: Chris de Waard)

Politie zoekt getuigen na explosie in Lombokstraat

De politie is met een grootschalig onderzoek gestart na de explosie bij een woning n de Lombokstraat in Leiden en is op zoek naar getuigen.

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 oktober heeft een explosief grote schade aangericht aan een woning en verschillende geparkeerde auto’s. Iedereen die in de Lombokstraat en omgeving die nacht iets opvallends heeft gezien wordt gevraagd contact op te nemen. Ook is de politie opzoek naar mensen in de Kooi met camerabeelden. Bijvoorbeeld van een deurbelcamera.

De explosie in de Lombokstraat is de tweede in korte tijd. Op maandag ging een explosief af in de Janvossensteeg. Het is niet bekend of er een verband is tussen beide zaken.

De politie neemt de zaak hoog op. “Het plaatsen van explosieven is gevaarlijk”, laat een woordvoerder weten. “De gevaarzetting voor omwonenden, ondernemers, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte, waar volop gewerkt en geleefd wordt.”

Mensen die informatie over de explosie of de achtergronden ervan hebben, kunnen zich melden bij de politie via de opsporingstiplijn 0800-6070. Tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of door het invullen van het tipformulier in op www.politie.nl.

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×