(Foto: Chris de Waard)

Denk mee over herinrichting V&D-pand

De eigenaar van voormalige V&D-pand aan de Aalmarkt in Leiden heeft een projectontwikkelaar en architecten in de arm genomen voor de herontwikkeling van het karakteristieke gebouw. Vorige week werd al bekend gemaakt dat er in het vernieuwde pand ruimte is voor de realisatie van woningen en winkels, maar ook kantoorruimtes, een sportschool, een hotel en een restaurant.

Hoewel de gemeente Leiden geen eigenaar van het pand is vraagt zij wel via het participatieplatform ‘Doe Mee’ ideeën voor de nieuwe inrichting van de entree van het pand. De entree en de monumentale trap blijven straks openbaar toegankelijk voor bezoekers van de te realiseren horeca op de bovenste verdieping van het pand.  Iedereen met een idee of suggestie kan meedoen en maakt hier zijn of haar idee bekend.

Volgens de projectontwikkelaar moet de locatie van het pand weer het bruisend middelpunt van de stad worden. Het is de bedoeling dat in het eerste kwartaal van 2026 gestart wordt met de herinrichting. Het pand wordt vervolgens medio 2028 aan de eigenaar opgeleverd.

In 2022 ging Sleutelstadjournalist Chris de Waard met de nieuwe eigenaar mee voor een rondleiding in het voormalige V&D pand en sprak over de plannen voor de toekomst.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×