De Nobel Award in 2023. (Foto: PR)

Nobel Award: zoektocht nieuw talent weer van start

De Nobel Award gaat de komende weken van start met een serie van vier voorrondes in de Qbus en Resistor. De wedstrijd is ooit begonnen als de Grote Prijs van de Bollenstreek en intussen een stap op weg naar eeuwige roem, meer podium ervaring en misschien wel een plek in de finale op het grote podium van poppodium de Nobel. Naast lokale acts doen ook acts van ver buiten de regio mee.

Organisator Ernst Friele vertelt bij het Sleutelstadprogramma Cultuur071 wat het succes is van De Nobel Award. “De organisatie van Nobel Award is misschien klein maar zeker professioneel en zorgt voor een competitie waar acts graag aan mee  doen. Een prijspakket waar elke act jaloers op is en die de acts ondersteunt in hun doel om te groeien.”

Friele is onder de indruk van het niveau van de acts en vooral hoe dit niveau door de jaren heen is gestegen. Vele acts uit de selectie spelen op podia door het hele land. “De kwaliteit van de opnames die de acts insturen is ook flink verbeterd maar het blijft natuurlijk nog wel spannend om op een echt podium te staan.”

Naast het overtuigen van de jury is er ook een mogelijkheid om door publieksstemmen naar de volgende ronde te gaan. Elke bezoeker heeft een stem in het bepalen van de publiekswinnaar. “Dus ook voor de acts de uitdaging om hun promotie goed te doen en zoveel mogelijk bezoekers mee te nemen”, zegt Friele.

De Nobel Award start op zaterdag 26 oktober in de Resitor / Vrijplaats en in de weken erna zijn er nog drie voorrondes in de Qbus en Resistor. Op 14 december is de halve finale en op 22 december de grote finale in de Nobel. Meer info op nobelaward.nl.

 

Cultuur071: Ernst Friele over Nobel Award 2024.

 

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×