Zoë Florence Deltrap mag in haar eerste seniorenseizoen meteen mee naar worldcups. (Foto: PR/Zoë Deltrap)

Shorttracksters Daleman en Deltrap naar worldcupwedstrijden Noord-Amerika

Angel Daleman en Zoë Florence Deltrap ontdekten het shorttracken bij de Leidse shorttrackclub IHCL, nu mogen ze mee naar de eerste worldcupwedstrijden van het seizoen van de senioren. Voor Deltrap is het haar eerste seniorenseizoen, Daleman kan ook nog meestrijden bij de junioren.

Deltrap zag haar seizoen vorig jaar grotendeels verloren gaan door een hernia. “Ik kon gelukkig nog net het WK shorttrack junioren meepikken”, zegt de 19-jarige schaatsster. “Maar in de zomer had ik wel weer een terugval en moest ik een aangepaste training volgen. Dus echt volle bak erin gaan, lukte me niet.” Toch wist ze zich te plaatsen voor de worldcups in Montreal en Salt Lake City. “Dat had ik niet verwacht.”

Ook voor Daleman zijn de worldcups een cadeautje. “In de trainingen ging het nog niet zo lekker, maar in de eerste wedstrijden wel.” Het liefst zou Daleman in Montreal de 1000 meter rijden. “Dat is mijn beste afstand”, zegt de 17-jarige geboren Leiderdorpse. Maar op die afstand is de concurrentie moordend in Nederland. Met de zussen Velzeboer en Suzanne Schulting.  Nu bekend is geworden dat Schulting afwezig is in Montreal, biedt dat extra kansen voor Daleman en Deltrap.

Inhalen
Voor Deltrap is de 1500 meter het favoriete nummer. “Daar ben ik het beste in, dus dat is gauw de afstand die het leukste is. Ik weet niet wat ik kan verwachten. Bij de senioren wordt heel anders gereden. Bij de junioren wint vaak degene die het sterkste is. Bij de senioren wordt tactisch anders gereden. Ik denk dat ik nog wat kan bijleren als het gaan om inhalen.”

Daleman laat vooralsnog de tweede wedstrijd in Salt Lake City schieten. “Ik vlieg terug voor het WCKT langebaanschaatsen. Ik wil me natuurlijk graag plaatsen voor de worldcups langebaanschaatsen. De 1500 meter is mijn beste afstand, maar Nederland heeft veel goede rijdsters.”

Uitroepteken
Lange termijndoel voor Deltrap is plaatsing voor de overige worldcups shorttrack. “En ik wil natuurlijk graag naar het WK.” Daleman zet dit seizoen nog vol in op de WK’s bij de junioren. “Ik wil graag voor de derde keer wereldkampioen worden bij het langebaanschaatsen.” Maar ze kijkt ook al vooruit naar de Olympische Spelen. “Ik wil me graag plaatsen voor die van 2026, maar de Winterspelen van 2030 daar staat echt een uitroepteken achter. Daar wil ik graag deelnemen aan zowel het langebaantoernooi als het shorttrack.”

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×