Politie onderzoekt explosief in Leiderdorp

De politie is sinds maandag bezig met een onderzoek naar een explosief dat voor een woning aan de Beukenschans in Leiderdorp is gevonden. Na een melding van een burger dat er bij de bewuste woning een explosief neergelegd was, is door politie een niet ontploft explosief aangetroffen.

Een teamleider explosievenverkenning heeft het explosief ter plaatse veiliggesteld en in beslag genomen. Een uitgebreid buurtonderzoek heeft nog geen concrete aanwijzingen opgeleverd. Wel is er een signalement van een verdachte. Hij droeg een zwarte jas en had een zwart mondkapje op om zijn gezicht onherkenbaar te maken. De verdachte is tussen de 10 en 20 jaar.

De recherche vraagt om camerabeelden en alle informatie die het onderzoek kan helpen. Iedereen die iets verdachts heeft gezien in de omgeving van de Beukenschans op maandag 21 oktober tussen 12.00 en 13.00 uur wordt gevraagd om contact op te nemen. Ook is de recherche geïnteresseerd in eventuele criminele of sociale conflicten die te maken hebben met dit explosief. Contact met de politie kan via de opsporingstiplijn 0900-6070 of via het tipformulier. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×