De avond wordt ingeleid door de Leidse kunstenaar Roos Tulen. (Foto: PR)

ARS organiseert debatavond over belang van kunst voor de maatschappij

Welke rol heeft kunst in de maatschappij? Die vraag staat centraal bij de debatavond van ARS op donderdag 31 oktober. De Leidse ervaringskunstenaar Roos Tulen neemt de aanwezigen die avond mee in de vele ideeën en opvattingen die hierover in de maatschappij leven.

“Kunst is een middel om verhalen te vertellen. Beelden spreken vaak meer dan tekst en niet iedereen is talig ingesteld”, zegt Tulen. “Met beeldende kunst kun je iets van jezelf laten zien, ervaringen zichtbaar maken en soms zelfs trauma’s verwerken. Maar kunst biedt ook mogelijkheden om maatschappelijk relevante kwesties aan de orde te stellen. Dat zien sommige kunstenaars zelfs als opdracht.”

De debatavond wordt ingeleid door Tulen die de aanwezigen meeneemt in een uitwisseling van ideeën en opvattingen over het belang en de maatschappelijke relevantie van beeldende kunst. Tulen gelooft dat ervaringskunst de kunstvorm van deze tijd is. “Het is een manier om de wereld te veranderen, nieuwe perspectieven te delen en ogen te openen voor het ongeziene.”

Het debat begint donderdagavond om 19.30 uur in het gebouw van ARS aan de Pieterskerkgracht 9a in Leiden. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Dit kan via een mail aan info@arsaemula.nl.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×