Expositie De Erfenis bij Ars Aemula: nalatenschap verbeeld. (Foto: PR)

Expositie De Erfenis bij Ars Aemula: nalatenschap verbeeld

Bij Ars Aemula in Leiden opent vandaag om 16.00 uur de expositie ‘De Erfenis’ van Matilde Zijp. Met een serie werken richt ze zich op tastbare en ontastbare sporen van nalatenschap. De expositie is tot en met 10 november te bezoeken.

Zijp werkt met bewerkte oude handschriften, brieven en foto’s en gebruikt hiervoor persoonlijke herinneringen uit de nalatenschap van haar vader, waaronder stapels A4-tjes volgeschreven met voornamen. Naast haar eigen werk heeft Zijp zes kunstenaars uitgenodigd die ieder op hun eigen manier het thema nalatenschap en erfgoed verkennen.

Een van de kunstenaars is Judith Bloedjes, die ook door dit thema werd geraakt. Ze vertelt in het Sleutelstadprogramma Cultuur071 hoe het uitstrooien van de as van haar vader haar inspireerde om urnen te maken. In de tentoonstelling toont ze ook sieraden en wandobjecten, die ze samen met haar man Geert Keuter heeft gemaakt.

Lisa van der Heijden draagt bij met een abstracte serie, waarin zij afscheid neemt van haar katholieke achtergrond. Marjan Waanders belicht haar familiegeschiedenis met twee labyrinten en Mark Flipse baseert zijn werk op de sporen die hij nalaat voor toekomstige generaties, met onder andere lampen van hergebruikte voorwerpen. Joke Elzinga brengt een ode aan haar Friese wortels met portretten van denkbeeldige voorouders.

De expositie wordt geopend op 27 oktober om 16.00 uur door Nicole Roepers, conservator actuele kunst bij Museum De Lakenhal. De tentoonstelling is open op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur bij Ars Aemula, Pieterskerkgracht 9a. Op 10 november om 16.00 uur is er een mogelijkheid om met de deelnemende kunstenaars in gesprek te gaan.

Cultuur071: Matilde Zijp en Judith Bloedjes over expositie De Erfenis in Ars Aemulae.

 

 

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×