Sportwethouder Laurens van Doeveren opende de avond. (Foto's: Gemeente Wassenaar)

Wassenaar houdt thema-avond nieuwe Sportvisie

Een groep van ongeveer veertig enthousiaste Wassenaarders heeft afgelopen week deelgenomen aan een speciale thema-avond rondom de ontwikkeling van een nieuwe Sportvisie voor Wassenaar.

De bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Wassenaar in samenwerking met Wassenaars Sportcontact en Fit in Wassenaar en bood ruimte voor dialoog en nieuwe inzichten over de toekomst van sport in de gemeente.

Olympisch hockeyer Thijs van Dam gaf een presentatie tijdens de thema-avond over de Wassenaarse sportvisie.

Tophockeyer
Wethouder Laurens van Doeveren (sport) opende de avond met een welkomstwoord, waarna tophockeyer en speler van het Nederlands herenteam, Thijs van Dam, een presentatie gaf. Van Dam deelde zijn persoonlijke ervaringen en sprak over de weg naar olympisch goud in Parijs. Hij belichtte hoe het Nederlandse herenteam is gevormd en welke cruciale momenten hebben bijgedragen aan hun succes. Ook gaf hij tips voor het creëren van een optimale sportomgeving.

Meedenken
Na de presentatie gingen de deelnemers in twee rondes uiteen om in kleinere groepen te discussiëren over vier belangrijke thema’s: het versterken van sportverenigingen, het verhogen van sportdeelname, het creëren van een beweegvriendelijke omgeving en het realiseren van toekomstbestendige, duurzame sportaccommodaties. Deze interactieve sessies boden alle ruimte voor discussies, waarbij de deelnemers via stellingen hun standpunten konden uitwisselen.

Aan het einde van de avond kregen de deelnemers de kans om hun ideaalbeeld voor sport in Wassenaar in 2035 op papier te zetten, evenals de wensen en behoeften van hun eigen organisatie of vereniging.

Sportvisie
De gemeente Wassenaar spreekt van een zeer geslaagde avond. “Er zijn volop waardevolle inzichten en suggesties verzameld die gaan bijdragen aan de ontwikkeling van de nieuwe Sportvisie voor Wassenaar”, zegt wethouder van Doeveren: “Het was fantastisch om zoveel betrokkenheid te zien van onze sportverenigingen, organisaties en inwoners.”

Sport Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×