Angel Daleman haalt bronzen medaille met relay (estafette) op shorttrack World Tour. (Archieffoto: Youth Olympic Games)

Bronzen medaille voor shorttrackster Angel Daleman op eerste World Tour

Het Leiderdorpse schaatstalent Angel Daleman (17 jaar) heeft bij de eerste World Tour-wedstrijd van het seizoen meteen succes geboekt. Het Nederlandse vrouwenrelay-team haalde brons in Montreal.

Eigenlijk leken alle kansen verkeken toen Michelle Velzeboer onderuit ging in de estafettefinale. Canada en Italië reden met twee rondes voorsprong naar de finish en Canada passeerde als eerste de streep. Nederland viel buiten het podium. Maar nadat Canada was gediskwalificeerd, omdat een Canadese rijdster de val van Velzeboer had veroorzaakt, mocht het Nederlandse team met Daleman toch op het podium plaatsnemen.

Verjongd
Het Nederlandse relayteam is drastisch verjongd nu Yara van Kerkhof is gestopt en Suzanne Schulting nog niet fit was om af te reizen naar Montreal voor de World Tour, zoals de World Cup nu wordt genoemd. Naast Daleman mocht ook Diede van Oorschot in het estafetteteam haar opwachting maken. In eerste instantie kreeg Nederland de zilveren medaille toegekend, maar die was uiteindelijk voor het Koreaanse team.

Individueel kwam Daleman ook in actie op de 500 meter, maar strandde daar in de kwartfinales. Het goud ging wel naar een Nederlandse vrouw, namelijk Xandra Velzeboer. De andere shorttrackster van de Leidse shorttrackclub IHCL Zoë Florence Deltrap haalde op de 1500 meter de halve finale.

Volgend weekend is de tweede ronde van de World Tour. Oorspronkelijk zou die in Salt Lake City gehouden worden, maar daar is de boarding afgekeurd en nu blijven de shorttrackers in Montreal.

Leiden Leiderdorp Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×