Locatie:

Voorschoterweg 45, valkenburg | www.toetertoer.nl

Wanneer:

Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 13.00 uur

Entree:

Gratis

De Leidse Toetertoer 2022, topdag voor mensen met een beperking

Na 2 jaar afwezigheid door corona, is het zaterdagochtend 21 mei weer groot feest voor tientallen mensen met een beperking. Voor velen is de Toetertoer het evenement van het jaar. VTV Leiden en Lions Club Oude Rijn organiseren dan de 15e Leidse Toetertoer. De Toetertoer rijdt met een lange stoet van grote trucks luid toeterend door de omgeving van Leiden.

Vertrek om 10.00 uur vanaf Brasserie Buitenhuis / Kwantum, Valkenburgse Meer. Dit evenement is gratis toegankelijk voor toeschouwers. Het startpunt van de Toetertoer is vlakbij Brasserie Buitenhuis (Valkenburgse Meer). De trucks verzamelen op het parkeerterrein bij Kwantum aan de Voorschoterweg 45-47 in Valkenburg. Een lange stoet van indrukwekkende vrachtwagens, megatrucks en bussen rijdt dit jaar o.a. door Oegstgeest en de Bollenstreek. Rond 12.00 uur rijdt de stoet weer binnen op het parkeerterrein tegenover Kwantum Valkenburg.

De verzameling trucks is altijd een grote bezienswaardigheid voor jong en oud. Trucks en chauffeurs doen belangeloos mee en diverse lokale sponsoren zorgen voor de financiering. De Toetertoer wordt begeleid door vrijwilligers van het Motor Begeleidings Team (MBT) en de politie. VTV Leiden is een – helaas ongesubsidieerde – Vereniging voor Vrijetijdsbesteding, zij verzorgt al jaren dagbesteding voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

Gepubliceerd: 13 mei 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×