Locatie:

Pieterskerkstraat 1, Leiden | www.ASKK.nl

Wanneer:

Zondag 22 mei van 15.30 tot 17.30 uur

Entree:

18 Euro

Van Josquin tot Pärt: een samenspel van oude en moderne muziek

Op zondagmiddag 22 mei 2022 geeft het Arnold Schönberg Kamerkoor een concert met als titel “In every ear that hears me” in de Lokhorstkerk in Leiden. Het koor staat onder leiding van de jonge Portugese dirigent Nuno Lobo. Het concertprogramma omvat een samenspel van oude en moderne muziek van Josquin tot Pärt.

Eerste concert na Corona
De opeenvolgende lockdowns en maatregelen tegen de verspreiding van corona, troffen ook zangkoren hard. Lange tijd was samen zingen wegens het besmettingsgevaar niet of nauwelijks toegestaan. Het ASKK heeft op verantwoorde en creatieve manieren geprobeerd als koor toch bij elkaar kunnen komen. Zo is er gezongen via online apps. En toen zingen op afstand in de open lucht was toegestaan, heeft het koor een tijd lang in de tuin en in een open parkeergarage gerepeteerd. Nu zingen eindelijk weer gewoon mag, verheugt het koor zich erop de muziek ook weer te kunnen delen met een publiek.

Gepubliceerd: 13 mei 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×