Locatie:

Langs de Boommarkt
en de Apothekersdijk
in Leiden

www.lakenfeesten.nl

Wanneer:

Zaterdag 25 juni van 11.00 tot 17.00 uur

Entree:

Gratis

Dragonboat Races

De Dragonboat Races in de Leidse grachten zijn de grootste binnenstad-races van Nederland. Er doen 25 teams per keer mee en daarmee minimaal 75 heats. Onder leiding van opzwepende trommelaars gaan de roeiteams met elkaar aan in gevecht. Welk team weet als eerste de drakenkop van de boot over de finish te krijgen?

De wedstrijdorganisatie is in handen van Dutch Dragons uit Zoetermeer. Deze vereniging neemt ook in het buitenland deel aan wedstrijden. Zij zorgen ervoor dat De Lakenfeest races voor spanning en sensatie zorgen in het water langs de Boommarkt en de Apothekersdijk.


De Dragonboat Races (Foto’s: Chris de Waard.)

Gepubliceerd: 22 juni 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×