Locatie:

Antoniuskerk
Boshuizerlaan 13
Leiden

www.lec.nl

Wanneer:

Zaterdag 25 juni van 20.15 tot 21.30 uur

Entree:

15 euro

Groei en bloei staat centraal in zomers concert Leiden English Choir

Groei en bloei staat centraal in het zomerse concert van de Leiden English Choir. Het strijkersensemble ‘The Champs’ – van dirigente en violiste Heb de Chapeaux begeleidt een van de werken; de pianobegeleiding is in handen van Takashi Mizumoto.

Het oudste stuk, ‘Revecy venir du printans’, komt uit de late Renaissance en is van de componist Claude Le Jeune. Het meest recent is een compositie van Ola Gjeilo, ‘The Rose’, waarin de schoonheid van een ontluikende roos wordt bezongen. Ook in de liederencyclus ‘Les Roses’ van Rainer Maria Rilke, op muziek gezet door Morten Lauridsen, staat de roos centraal.

Gepubliceerd: 12 juni 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×