Locatie:

Hooglandse Kerk
Leiden

Wanneer:

Dinsdag 28 juni van 19.30 tot 22.30 uur

Entree:

Gratis

Opening tentoonstelling Trinity

Trinity is een kunst- en wetenschapstentoonstelling waar alle deelnemers op hun eigen manier invulling geven aan het thema drieluik. De tentoonstelling heeft als basis een expositie met drieluiken van twaalf hedendaagse Leidse kunstenaars, grotendeels nieuwe en niet eerder vertoonde werken, teruggebracht naar de plek van oorsprong: een kathedraal-achtige kerk.


Cor Klein in gesprek met Tim Juffermans over de drieluikenexpositie “Trinity”

Naast de werken van deze kunstenaars zal er tijdens de opening een drieluik in performance neergezet worden door middel van drie wetenschappelijke voordrachten gecombineerd met zang, muziek, dans en poëzie. Wetenschappers Vincent Icke, Manon de Visser en Hein van Dongen nemen de voordrachten voor hun rekening. Optredens worden verzorgd door danscollectief DansBlok, Het Leids Kamerkoor en dichter René Oskam.

Het evenement wordt op 28 juni om 19.30 uur geopend door Tanja Elstgeest, directrice Museum de Lakenhal. Trinity is aangesloten bij de activiteiten rondom Leiden European City of Science 2022.


Gepubliceerd: 21 juni 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×