Locatie:

Leidse binnenstad

www.erfgoedleiden.nl

Wanneer:

Zaterdag 2 juli van 10.00 tot 17.00 uur

Entree:

Gratis

Holland Dag

Kom meer te weten over het ontstaan van het graafschap Holland tijdens de Holland dag.

Gerecht, Leiden (10.00-17.00 uur) | Als onderdeel van de buitenprogrammering presenteren erfgoedstudenten van de Reinwardt Academie in Amsterdam de speurtocht die ze speciaal voor Erfgoed Leiden ontwikkelden. De speurtocht neemt je mee door het oudste stukje van Leiden, waarbij je meer leert over de middeleeuwse grafelijke hof ten tijde van Floris V. De studenten presenteren hun speurtocht vóór het Gravensteen in Leiden, waar de graaf van Holland binnen Leiden ooit zijn residentie had. Dit is een buitenevenement, dus aanmelden is niet nodig.

Van der Werfpark, Kruitschip, Leiden (10.00-17.00 uur) | Een historische manifestatie over middeleeuws Holland, waarbij een historisch tentenkamp is opgezet. Echte middeleeuwers demonstreren hun ambachten. Kinderen kunnen meedoen met koken, boter karnen, vilten en naaien. De smid Roodbaerd brengt zijn openlucht-smidse mee, de dames Machteld en Hadewij vertellen over relieken, en je kunt zelfs leren zwaardvechten (met houten zwaarden). Natuurlijk zijn er ook spelletjes, en alles wordt omlijst door vrolijke middeleeuwse live-muziek. Dit is een buitenevenement, dus aanmelden is niet nodig.

Er is een symposium vol lezingen en allerlei tussentijdse activiteiten. Voor het symposium is aanmelden voor 24 juni noodzakelijk.

Gepubliceerd: 21 juni 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×