Locatie:

Stoomtrein Katwijk Leiden
Pellenbargweg 1
Valkenburg

Wanneer:

9 juli t/m 10 juli

Entree:

10 euro

Kinderstoomdagen

Stoomtrein Katwijk Leiden is een museum met vriendelijke vrijwilligers die hun stoom- en dieselpassie graag delen met de bezoekers en hun kinderen. Dit weekend zijn kinderen de belangrijkste bezoekers en pakken de vrijwilligers samen met hun bevriende relaties extra uit om de kinderen te belonen voor hun inspanningen tijdens het afgelopen schooljaar. In dit weekend zijn modelbouwers aanwezig met hun stoomtreinen in miniatuurformaat waar je naar kunt kijken of op kunt zitten om een rondje mee te rijden.

Bij Stoomtrein Katwijk Leiden maken ze er een bijzondere dag van. Als je het leuk vindt, mag je een stukje meerijden in de cabine van een trein. Bij een stoomtrein wordt dit de voetplaat genoemd. De stoomtreinen van Stoomtrein Katwijk Leiden zijn niet groot. Naast de stoker en machinist blijft weinig ruimte over. Bovendien zijn er veel leidingen die gloeiend heet zijn. Daarom worden de voetplaatritten gereden in de cabine van een dieseltrein. Dat is veel veiliger. De ritten worden gereden op het emplacement voor het station.

Informatie
Het museum is beide dagen geopend van 10.45 – 17.30 uur. De toegangsprijzen zijn € 10,00 voor volwassenen. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar betaalt u € 8,00. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen. Kaartjes zijn de hele dag geldig voor zowel het museum als de ritten met een stoom- en dieseltrein. En met ingang van 1 juli kun je nu op vertoon van de je museumkaart gratis naar binnen. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het Valkenburgse Meer.

Gepubliceerd: 20 mei 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×