Locatie:

De Leidse Hout
te Leiden

www.werfpop.nl

Wanneer:

Zaterdag 9 juli van 13.00 tot 23.00 uur

Entree:

7,50 euro

Werfpop 2022

Het festival, dat al sinds 1982 georganiseerd wordt, gaat van start in monumentaal stadspark de Leidse Hout. Inmiddels zijn de laatste artiesten bekend gemaakt en is de line-up compleet. “Een editie als nooit tevoren”, aldus voorzitter Bob Schrover. De volgende bands treden op:

Jett Rebel
“Hij is extravagant, heeft een puur hart en is zeer dienstbaar aan de rock ‘n roll goden. Er was in de afgelopen jaren geen ontkomen aan deze Rebel without a Pauze. Als een gepassioneerde superheld geeft hij ze voor de honderd procent van Jetje uit een inmiddels enorme berg hits en dito albums.”

Son Mieux
“Persoonlijke verhalen gedoopt in traditionele folkpop en gezegend met een hemelse sublaag van verfijnde electronica. Deze Haagse hitmachine staat bekend om hun onweerstaanbare hooks en catchy refreinen die de grootste brombeer aan het dansen krijgt.”

S10
“De Nederlandse kroonprinses van de pop is pas twintig jaar maar draagt een rugzak vol levenservaring mee. Doordat S10 openhartig haar ervaringen binnen de psychiatrie weet te om te zetten in prachtige songs, raakt ze je binnen no time diep in het hart. Met inktzwart leed, verwarring maar ook intense liefde fladdert ze via zang, rap en spoken word met haar muzikanten als een immer stevig vangnet.”

Miss Monica
“Groot geworden door een waslijst aan legendarische gigs met een royale 130 bpm draagt Miss Monica terecht de kroon van Queen of Technoclassics. Ze is een van de eerste vrouwelijke DJ’s in Nederland en drukte vanaf de jaren 90 haar muzikale stempel op de housescene.”

Pestilence
“Wereldwijd gerespecteerd als één van de invloedrijkste progressieve deathmetal acts die hun genre-tartende sound eind jaren tachtig definitief op de kaart hebben gezet. Al meer dan 35 jaar knalt de van oorsprong Enschedese band door de geluidsbarrière met de meest intense en brute gymnastische hoogstandjes op de notenbalk.”

Totaal zestien acts
De line-up van het popfestival is compleet met de bekenmaking van de laatste namen: The Vices, Otoboke Beaver, Zuster zonnebloem, Het gezelschap, Sishani & Miss Catharsis, The Hill station,Cosmic Debris, Vadou Game, Imminence, Many Minds of Multi en Black Tarantula. Groovy, dansbaar of moshpitwaardig.

Toegangsbewijs
Tickets voor de veertigste editie kosten €7,50 en zijn in de verkoop gegaan via de website en social media van Werfpop. Bezoekers krijgen hiervoor toegang tot het festival, een Ecobeker, een drankje en een plaspartout. Kinderen tot en met 12 jaar hebben onder begeleiding van minimaal een volwassene van 18 jaar en ouder gratis toegang.

Ingang
De ingang van Werfpop is weer terug verhuisd naar het pad bij de vijver, richting het Theehuis. De ingang aan de Van Waverenweg (aan de Oegstgeest kant van het park) komt te vervallen, dus bezoekers vanuit de richting Oegstgeest, kunnen via de Van Slingelandtlaan of Groene Maredijk bij de ingang komen.

Gepubliceerd: 28 juni 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×