Locatie:

Pieterskerkgracht 9a
Leiden
www.arsaemula.nl

Wanneer:

20 augustus t/m 4 september

Entree:

Gratis

Christiaan van Tol speelt!

De schilderijen van Christiaan Tol zijn verhalen en, net als elk goed verhaal, opgebouwd uit details. Een schilderij van Van Tol bevat geschilderde elementen, getekende elementen en er zijn onderdelen in het werk geplakt. Het lijkt een ratjetoe, lukraak bij elkaar gebracht, maar het vormt uiteindelijk één geheel, een organisch gegroeid verhaal. “Misschien is ‘spelen’ wel het belangrijkste woord,” zegt Van Tol over zijn schilderijen. “Ik speel met verf en onderwerpen, bloedserieus en hoop dat er dan, als vanzelf betekenis in komt, of beter gezegd kan worden ingelegd.”

De tentoonstelling bij kunstenaarsvereniging Ars Aemula Naturae loopt van zaterdag 20 augustus t/m zondag 4 september 2022. Zondag 21 augustus 16.00 uur is de opening door Michael van Hoogenhuyze. Op zondag 28 augustus, 15.00 uur speelt Theo van Tol accordeon en leest Christiaan van Tol gedichten voor.

Zondag 4 september, 15.00 uur, is er bij voldoende belangstelling een gesprek over de compositie, verhalen en spelen van het werk van Christiaan van Tol.

Gepubliceerd: 30 juli 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×