Locatie:

Leidse binnenstad
www.prokwadraat.nl/lafv-photowalk-leiden

Wanneer:

Zaterdag 20 augustus van 13.00 tot 17.00 uur

Entree:

5 euro

Photowalk door de Leidse binnenstad

Vrijdag 19 augustus is het de Internationale Dag van de Fotografie. De 100-jarige LAFV organiseert een dag later in samenwerking met ProKwadraat een photowalk door de Leidse binnenstad. Onder leiding van fotografen van de LAFV gaan deelnemers op pad om de kneepjes van het fotograferen in de stad beter te leren. In groepjes van maximaal 10 personen worden ze langs foto-objecten geleid. De gemaakte foto’s worden direct na afloop besproken. Een jury kiest de beste drie foto’s die met een prijs worden beloond.

Een photowalk is een wandeling met smartphone of camera waarbij de omgeving onder begeleiding van een ervaren fotograaf wordt gefotografeerd. Tijdens deze wandeling leert de deelnemer beter te kijken wat interessant is, en kan optimaal geoefend worden met het maken van foto’s onderweg. In de route zijn vier locaties opgenomen, waar een bijzondere foto gemaakt kan worden in de stijl van Rembrandt. De LAFV Photowalk is geschikt voor de beginnend fotograaf, die voornamelijk met een smartphone plaatjes schiet, en de gevorderde fotograaf die op pad gaat met een serieuze camera.

Programma
13.00 uur | Aanmelden bij Café Leidse Lente, Haagweg 4, Leiden
13.15 uur | Start photowalk
15.15 uur | Einde photowalk bij Café Leidse Lente en inleveren foto’s
15.30 uur | De jury beoordeelt de foto’s. Ondertussen kunt u genieten van een drankje en een hapje
16.30 uur | Prijsuitreiking door juryvoorzitter en presentatie beste foto’s
17.00 uur | Afscheid met een leuk aandenken

Foto Rembrandt is gemaakt door Andor Kranenburg.

Gepubliceerd: 22 juli 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×