Locatie:

Vismarkt

Wanneer:

24 september t/m 25 september

Entree:

10,00 tot 19,00 euro

100 Bruggenloop Leiden

Nederland is een uniek hardloop- en wandelevent rijker. De 100 Bruggenloop voert je over honderd bruggen dwars door de historische binnenstad van Leiden. Je loopt over eeuwenoude stenen boogbruggen en gloednieuwe Singelparkbruggen, over hefbruggen en trapjesbruggen, rolbasculebruggen en draaibruggen. Over smalle bruggetjes van nog geen meter breed, over steile bruggen van meer dan 4 meter hoog. Van de Nieuwe Rijn tot de Oude Rijn, van de Korte tot de Lange Mare, van de Morssingel tot de Zijlsingel.

Al lopend over en langs de Leidse grachten, trekvaarten, rivieren en singels trekt de stad in al haar glorie aan je voorbij. Musea, monumenten, molens, Meelfabriek, Singelpark, Hortus Botanicus, Academiewijk, Cultuurkwartier, Nieuw Leyden. En die 100 bruggen dus. Een unieke loop ook voor je kuiten, die honderd keer bruggetje op, bruggetje af zullen gaan.

Wandelaars zijn van harte welkom op zaterdag 24 september 2022. De uitdaging is natuurlijk om over alle 100 bruggen te lopen, maar je kunt de route naar believen eenvoudig inkorten. Hardlopers kunnen op zondagmorgen 25 september kiezen uit 19 kilometer (100 bruggen) of de kortere variant van 10 kilometer (52 bruggen).

Kom over de brug en schrijf je nú in voor de eerste officiële editie van de 100 Bruggenloop Leiden. En wees er snel bij, want ook de kaartverkoop loopt hard.

Gepubliceerd: 19 juli 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×