In 2021 was de Vrijmetselaarsloge La Vertu aan de Steenschuur een van de locaties van de Kunstroute. (Foto: Gerry van Bakel)
Locatie:

www.lakenhal.nl/kunstroute

Wanneer:

24 september t/m 25 september

Entree:

Gratis

Kunstroute

Museum de Lakenhal heeft de namen bekendgemaakt van de kunstenaars die deelnemen aan de Kunstroute. De Kunstroute biedt een kijkje achter de schermen bij professionele hedendaagse kunstenaars en een blik op de laatste ontwikkelingen in de beeldende kunst in Leiden. Ook is er aandacht voor het kunstzinnige workshop- en cursusaanbod. De Kunstroute begon in 1994 als het initiatief van één kunstenaar.

Museum De Lakenhal is de organisatie achter de Kunstroute, die voert langs ateliers, galeries, kunstenaarsinitiatieven en bijzondere (tijdelijke) kunstprojecten. Het is een podium voor beeldende kunst in alle soorten en maten: van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot design, van sieraden tot performances.

Collages
De tientallen deelnemende kunstenaars zijn zowel op zaterdag 24 als op zondag 25 september aanwezig om toelichting te geven op hun werk. Zo is daar Clazien Juffermans die in ARS aan de Pieterskerkgracht keramiek en glas toont. Henk Hannemann neemt deel met zijn ‘collages van Weemoed en Verlangen’. Op de Hooglandse Kerkgracht laat Kunstmarkt ‘Kunst onder de bomen’ met 30 kramen een zeer divers aanbod van lokale kunstenaars zien.

Volgens bezoekers van vorige Kunstroutes is de extra waarde van het evenement dat je rechtstreeks met de kunstenaars van gedachten kunt wisselen over hun werk en de stand van de beeldende kunst in Leiden.

Plattegrond
De openingstijden van de Kunstroute op beide dagen zijn van 12.00 tot 18.00 uur. Als startpunt wordt Museum de Lakenhal aanbevolen, hier ligt ook een plattegrond van de Kunstroute. Op de website van het museum staat ook een kaart met de deelnemende locaties en kunstenaars.

Gepubliceerd: 17 augustus 2022Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×