Locatie:

Imperium Theater
Oude Vest 33e
Leiden
www.imperiumtheater.nl

Wanneer:

9 september t/m 24 september

Entree:

15 euro

Toneelgroep Imperium speelt Ritter, Dene, Voss

Het toneelstuk ‘Ritter, Dene, Voss’ gaat over drie mensen, een broer en twee zussen die tot elkaar veroordeeld zijn. Ze kunnen niet met maar vooral niet zonder elkaar. De broer is langere tijd verpleegd in een psychiatrische inrichting en is door de oudste zus thuisgebracht, waar hij in de omgeving van zijn zussen moet proberen weer tot zichzelf te komen. Maar de zussen hebben het al moeilijk genoeg met zichzelf. “Het is een voorstelling waar de slappe lach op de loer ligt, zo wrang en bij vlagen onverdraagbaar dat je niks anders kunt doen dan lachen”, aldus Imperium. De auteur van het toneelstuk, Thomas Bernhard, wordt wel beschouwd als een van de grootste Duitstalige schrijvers van de vorige eeuw.

Speeldata zijn: 9, 10, 16, 17, 18 (matinee), 22, 23 en 24 september 2022. De regie van het stuk ligt in handen van David Geysen. De spelers zijn Leonore Tismeer, Melanie Bos en Ton Orleans. (Fotografie: René Huinen).

Gepubliceerd: 1 augustus 2022Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×