(Foto: Chris de Waard).
Locatie:

Leidse Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
Leiden

Wanneer:

Donderdag 6 oktober van 20.00 tot 23.00 uur

Entree:

4 euro

‘Avondje Sterrewacht’: Hoe groot is het heelal en hoe weten we dat?

Met ruimtesondes reizen we nu door ons zonnestelsel naar planeten en kometen, maar hoe hebben we ooit, zonder de aarde te kunnen verlaten, de afstanden tot maan, zon en planeten kunnen meten? Laat staan de afstanden tot sterren en sterrenstelsels, om maar niet te spreken (wat we toch zullen doen) over de grenzen van ons heelal. En hoe weten sterrenkundigen dat ons heelal veertien miljard jaar oud is?

Lambert Swaans van de Werkgroep Leidse Sterrewacht zal u hierover vertellen tijdens het ‘Avondje Sterrewacht’. De avond begint om 20:00 uur met de voordracht van Lambert Swaans. Later op de avond zullen de vrijwilligers van de werkgroep u de gelegenheid geven de telescopen van de Leidse Sterrewacht te bezoeken en – als het weer het toelaat – naar de sterren te kijken!

De kosten zijn 4 euro per persoon (inclusief een kopje koffie of thee). Heeft u interesse, dan kunt u zich aanmelden via www.werkgroepleidsesterrewacht.nl.

Gepubliceerd: 19 september 2022Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×