(Foto: Dietmar Zwick).
Locatie:

Hooglandse Kerkgracht 17
Leiden
info@leidsesalon.nl

Wanneer:

Donderdag 6 oktober van 20.15 tot 22.00 uur

Entree:

20 euro

Horrorfilm 'Birdsʼ met livemuziek op MixturTrautonium

De Leidse Salon vertoont de bekendste horrorfilm van Alfred Hitchcock,’Birdsʼ. De film wordt live begeleid met originele muziek op het Trautonium door Peter Pichler. In de film neemt de natuur het gevaarlijk op tegen de mens. Toen Hitchcock (1809-1980) de film maakte, was hij op zoek naar een maker voor de soundtrack die de sfeer van de film het beste kon tonen. Zijn vaste audiocrew kon niet zoveel meer verzinnen dan het opnemen van vogelgeluiden.

Uiteindelijk kwam Hitchcock terecht bij de Berlijnse muziekpionier Oskar Sala. Sala maakt de vogelgeluiden, maar ook de ‘gewoneʼ geluiden in de film, met behulp van het Trautonium. Het Trautonium is een voorloper van de analoge synthesizer en ontwikkeld door de naamgever Trautwein (1888- 1956). In Leiden begeleidt de Duitse musicus en componist Peter Pichler de vertoning van ‘Birdsʼ live op een MixturTrautonium.

Gepubliceerd: 27 september 2022Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×