Gunay Uslu (Foto: Persfoto Rijksoverheid Martijn Beekman).
Locatie:

Pieterskerk
Kloksteeg 16
Leiden

Wanneer:

Vrijdag 9 december

Entree:

19,50

51e Huizingalezing door Gunay Uslu, staatssecretaris Cultuur en Media

Gunay Uslu houdt de 51e Huizingalezing in de Pieterskerk in Leiden. Cultuurhistoricus Uslu is de huidige staatssecretaris van Cultuur en Media. De titel van haar lezing luidt: ‘Hoe Nederland cultuur waardeert. Van cultureel nationalisme tot corona en daarna (1872-2022 en verder)’. Ze zal reflecteren op de ontwikkeling van het cultuurbeleid in Nederland.

Gunay Uslu (1972) is sinds januari 2022 staatssecretaris van Cultuur en Media in het kabinet-Rutte IV. Ze volgde een opleiding Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar master promoveerde zij op het proefschrift Homer, Troy and the Turks: Heritage & identity in the Late Ottoman Empire 1870-1915. Zij was vervolgens jarenlang als onderzoeker en docent Cultuurwetenschappen aan de UvA verbonden. Als staatssecretaris heeft zij onder andere cultuurbeleid, erfgoed, bibliotheken en media in haar portefeuille.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van de Pieterskerk.

Gepubliceerd: 10 oktober 2022Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×