De (oude) Sterrewacht, Leiden. (Foto: Chris de Waard).
Locatie:

De (oude) Sterrewacht
Leiden

Wanneer:

Donderdag 1 december van 20.00 tot 22.45 uur

Entree:

4 euro per persoon (inclusief een kopje koffie of thee)

‘Avondje Sterrewacht’: Geschiedenis van de Leidse sterrenkunde

De (oude) Sterrewacht, recent gerestaureerd, staat symbool voor het baanbrekend wetenschappelijk onderzoek dat er heeft plaats gevonden. Onderzoekers van de Sterrewacht hebben Leiden op de “astronomische wereldkaart” gezet. Na een korte voorgeschiedenis over de ontwikkeling van de sterrenkunde maakt u de ontwikkelingen mee van de sterrenkunde in Leiden. U volgt de bouw en uitbreidingen van Sterrewacht. U maakt kennis met beroemde Leidse sterrenkundigen en hun wetenschappelijke resultaten.

Later op de avond zullen de vrijwilligers van de werkgroep u de gelegenheid geven de telescopen van de Leidse Sterrewacht te bezoeken en – als het weer het toelaat – naar aan, planeten of sterren te kijken. De kosten zijn 4 euro per persoon (inclusief een kopje koffie of thee). Heeft u interesse, meld u zich dan aan via www.werkgroepleidsesterrewacht.nl

Gepubliceerd: 22 november 2022Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×