Weipoortseweg 72. (Foto:PR).
Locatie:

Zoeterwoude

Wanneer:

22 december t/m 1 januari 2023

Entree:

Gratis

Verlichte boerderijenroute Zoeterwoude

Zoeterwoude krijgt rond de komende kerstdagen en nieuwjaar weer een verlichte boerderijenroute. Doel van de initiatiefnemer, de vereniging Wijk en Wouden, is om met de lichtroute het landelijk gebied, het agrarisch erfgoed, de boerenbedrijvigheid en streekproducten van eigen bodem onder de aandacht te brengen.

De route voert langs de Zuidbuurtseweg, het Korte Kerkpad, Noord Aa, Weipoortseweg, Ommedijkseweg, Molenpad, Noordbuurtseweg en het Watertje. Belangstellenden die een kijkje komen nemen, worden verplicht om verlichting te dragen. Zij kunnen alleen te voet of op de fiets de verlichte route volgen. Bezoekers kunnen de route op alle plekken starten.

De lichtroute is van 22 december t/m 1 januari 2023, van 19.00 tot 22.00 uur. Op zes avonden zijn langs de route allerlei activiteiten: van film, toneel en exposities tot kunst, muziek en vertellingen. Onderweg zijn soep en drankjes verkrijgbaar, worden tal van (zuivel)producten van eigen bodem verkocht en vertellen boerenfamilies over hun bedrijf. Verder staat op een van de boerderijen een schoolontbijt met de burgemeester gepland.

Gepubliceerd: 16 november 2022Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×