(Foto: PR).
Locatie:

Vismarkt
Leiden

Wanneer:

23 september t/m 24 september

Entree:

15,00 tot 22,00 euro

100 Bruggenloop Leiden

Wandel of ren langs grachten, trekvaarten, rivieren en singels. Ontdek de rijkdom van de stad met haar musea, monumenten, molens, Meelfabriek, Singelpark, Hortus Botanicus, Academiewijk, Cultuurkwartier en Nieuw Leyden. En vergeet die indrukwekkende 100 bruggen niet. Deze unieke loop is ook een uitdaging voor je kuiten, met al die bruggetjes die je op en af zult gaan.

2023
In 2023 is het parcours op enkele plekken gewijzigd. Er zijn drie nieuwe bruggen toegevoegd, waaronder de Lorentzbrug in de Professorenwijk. De route voert je door een groenere omgevingen, zoals de nieuwe tuin van de Meelfabriek, het Plantsoen, de Plantage en het Slachthuispark.

Start
De start en finish bevinden zich weer in het hart van de stad, op de Vismarkt. De overdekte Koornbrug over de Nieuwe Rijn is de eerste brug die je tegenkomt, de Rembrandtbrug over het Galgewater is de afsluitende brug van de 10 kilometer, en de oudste brug van Leiden, de Visbrug, is de laatste op de 19 kilometer.

Praktische informatie
Op zaterdag kun je tussen 8.00 en 11.00 uur starten met de wandeling, en de finish sluit om 17.00 uur. Onderweg kom je verschillende stempelposten tegen. Een volle kaart geeft recht op de speciale 100 Bruggenloop-medaille. Op zondag starten de hardlopers in groepen tussen 8.30 en 9.40 uur, en dienen ze vóór 11.30 uur binnen te zijn.

Inschrijving
Het inschrijfgeld voor de wandeling (zowel de 10 als de 19 kilometer) bedraagt 15 euro. Voor het hardlopen is het inschrijfgeld 18 euro voor de 10 km en 22 euro voor de 19 km. Kom over de brug en schrijf je in voor de tweede editie van de 100 Bruggenloop Leiden.

Gepubliceerd: 19 augustus 2023Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×