Locatie:

Yuverta College, Lange Voort 70, 2341 KD Oegstgeest

Wanneer:

Woensdag 14 februari van 20.00 tot 22.00 uur

Entree:

gratis

Groei & Bloei: Lezing ‘Bomen uit alle windstreken’

Op woensdagavond 14 februari organiseert Groei&Bloei Leiden e.o. een lezing over bomen uit alle windstreken. Bomen bepalen in sterke mate het landschap en daarmee ook onze waardering daarvoor. Veel boomsoorten komen van nature in ons woongebied voor, waar ze al of niet aangeplant, bossen en bosschages, houtwallen en ruigtes vormen. Ook uit verre streken zijn hier boomsoorten ingevoerd, vanwege hun bijzondere vorm, bloei of herfstkleur of voor een goede houtopbrengst.

De presentatie, die wordt gegeven door Frans van Bussel, geeft een beeld van gewone en bijzondere, grote en kleine boomsoorten en hun functie en toepassing. Ook de groei en levenscyclus van een boom komt aan bod. Daarnaast laten we u ook de herfst – en winterkenmerken in allerlei vormen en kleuren zien van algemene inheemse bomen.

Ook in de herfst en winter zijn bomen rijk aan vorm en kleur, als je er maar oog voor hebt. Frans van Bussel is voormalig docent Natuuronderwijs op de PABO en voormalig directeur NMC Zeist, Regionaal Centrum voor Natuur en Milieucommunicatie, oud- voorzitter KNNV Afdeling Zeist, Heuvelrug en Kromme Rijn, IVN-Natuurgids en verhalenverteller.

Gepubliceerd: 5 februari 2024Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×