(Foto: PR)
Locatie:

Parkeerterrein tegenover Hotel Duinoord
Wassenaarseslag 26
Wassenaar

Wanneer:

Vrijdag 26 april van 20.30 tot 22.30 uur

Entree:

Gratis

Lentewandeling van schemer naar duisternis bij volle maan

Een avondlentewandeling met volle maan door de duinen en langs het strand. Meenemen: goede conditie, passende kleding, drinken en stevige schoenen. Een stevige wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en langs het strand. Bedenk wel dat het, ook na een warme dag, sterk kan afkoelen en dus koud kan worden.

We vertrekken met de zon en komen terug met de maan. Donker wordt het pas echt als we het bos inlopen. We hopen op helder weer zodat we kunnen genieten van de zonsondergang en vervolgens de maan en de sterren. Ervaar het kleuren van de avondlucht en het invallen van de duisternis, de verandering van de luchtvochtigheid en de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding.

Weinig praten, veel beleven. We hopen op een concert van de nachtegalen. Ook de rugstreeppadden geven hun uniek concert in de duisternis vanuit de duinmeertjes. Horen we daar boomkikkers? Hopelijk zien we bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel. Misschien kruist zelfs een ree of vos ons pad. Opgeven is verplicht via email: want.ivnleiden@gmail.com of telefoon 06 37005024.

Gepubliceerd: 14 april 2024Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×