Merijn Tinga
(Foto: Marjolein Vinkenoog)
Locatie:

The Field, Leiden

Wanneer:

22 mei t/m 22 juni

Expositie 'Surfen op een Board van Schimmel' in The Field

In The Field is vanaf 22 mei een expositie te zien van Plastic Soup Surfer Merijn Tinga en fotograaf Marjolein Vinkenoog.

Op 22 mei, de Internationale Dag van de Biodiversiteit wordt de expositie geopend. Het gaat over de cruciale kwestie van plastic vervuiling in de oceanen. De expositie, getiteld Surfen op een Board van Schimmel: De Strijd tegen Plastic Zwerfafval.

Merijn Tinga navigeerde met een zelfgemaakt surfboard van gerecycled materiaal van Oslo naar Londen, en Marjolein Vinkenoog documenteerde deze reis met haar lens. Deze unieke expeditie belicht de kracht van individuele actie en creativiteit in de strijd tegen plastic vervuiling. De expositie is van 22 mei tot en met 22 juni te zien bij circulaire proeftuin The Field, onderdeel van incubator PLNT. De proeftuin in het oude Singelpark ondersteunt de ontwikkeling en implementatie van duurzame oplossingen in de regio.

De expositie

Tijdens de expositie is de fototentoonstelling van Marjolein Vinkenoog te zien, met foto’s van Merijns reis. De foto’s worden tentoongesteld in organische myceliumlijsten, een symbool voor de circulaire economie. Tijdens de opening op 22 mei zijn Merijn Tinga en Marjolein Vinkenoog aanwezig om het verhaal achter de foto’s toe te lichten.

Gepubliceerd: 22 mei 2024Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×